01

Raad van Bestuur

02

Raad van Toezicht

03

Dit was ons jaar 2020

04

Speerpunten kwaliteit

05

Zuidwester in verhalen

06

Zuidwester in getallen

07

Waar gaan we naartoe?

08

Medezeggenschap

09

Externe visitatie

P.J. Bliekstraat 2 in Spijkenisse feestelijk geopend

Op donderdag 30 januari was het dan zover, de officiële opening van het vernieuwde pand aan de P.J. Bliekstraat 2 in Spijkenisse. Om 14.45 uur werden de gasten ontvangen in restaurant Lunch Enzo. De officiële genodigden hadden voor die tijd een korte rondleiding gekregen door het gebouw.

Om 15.00 uur werd door regiomanager Jan-Willem Kramer het zorgconcept toegelicht: “We zien dat er bij onze doelgroep veel behoefte is naar zelfstandig wonen, waarbij nabijheid en ondersteuning aanwezig is. Ik ben ontzettend trots dat we dit nu aan kunnen bieden in Spijkenisse en wens alle bewoners en gebruikers van het pand veel woongeluk en woon- en werkplezier.”
Wethouder Soeterboek vertelde: “Als gemeente willen we helpen en samenwerken om te komen tot een mooi resultaat en dat is hier zeker gelukt.” De heer Piet de Visser, directeur E.B.M. Middelburg B.V., sprak ook zijn dankwoord uit.

Daarna was het tijd om naar buiten te gaan voor de feestelijke openingshandeling, samen met cliënten werden door de wethouder en de heer Kramer de lintjes voor het pand doorgeknipt. Cliënten schoten nog confettishooters af en verklaarden de vernieuwde locatie officieel geopend!

 

Na een hapje en drankje keerden de genodigden huiswaarts, maar ging het feest voor cliënten en genodigden nog even door met heerlijk eten en een gezellige dj.

Appartementen

Met de ingebruikname van het pand aan de P.J. Bliekstraat 2, worden de woningen aan de Toekanhoek, Kolibriehoek en de Paradijsvogelhoek niet meer door Zuidwester in gebruik genomen. Deze huisvesting was dermate verouderd dat goede zorg op deze locaties lastig te verlenen was. Door het huren van het appartementencomplex kan Zuidwester op een nieuwe frisse locatie in Spijkenisse goede zorg verlenen. Het pand heeft 40 appartementen, waarvan drie tweepersoonsappartementen. Elk appartement heeft een woonkamer, keukenblok, een slaapkamer en een badkamer.

Activiteitencentrum ‘Mijn werk’

Op de begane grond van het complex is er ruimte voor dagbesteding. De voormalige dagbestedingsgroepen ‘Het Ambacht’ en ‘Het Raadhuis’ zijn in november verhuisd naar deze nieuwe locatie. De locatie heet sindsdien ‘Activiteitencentrum Mijn Werk’. Deze naam is bedacht door één van de cliënten van het activiteitencentrum. En het logo is ontworpen door Ervaringsdeskundige Roxanne Oostdijk.

Deel deze pagina!
Terug naar boven