01

Raad van Bestuur

02

Raad van Toezicht

03

Dit was ons jaar 2020

04

Speerpunten kwaliteit

05

Zuidwester in verhalen

06

Zuidwester in getallen

07

Waar gaan we naartoe?

08

Medezeggenschap

09

Externe visitatie

Afscheidsreceptie Hans Waardenburg

Afscheidsreceptie Hans Waardenburg

Op dinsdag 3 maart 2021 waren cliënten, ervaringsdeskundigen, medewerkers en externe relaties uitgenodigd voor de afscheidsreceptie van Hans Waardenburg, Raad van Bestuur. De afscheidsreceptie vond plaats in Brasserie Dok16 in Middelharnis. 

Na vele handen te hebben geschud, nam Hans het woord en trapte daarmee zijn eigen afscheidsreceptie af. Hij vertelde trots terug te kijken op de afgelopen zes jaar dat hij bestuurder was van Zuidwester. Hans had bijzondere aandacht voor de ervaringsdeskundigen. “Toen ik bij Zuidwester kwam was ik ontzettend onder de indruk van de ervaringsdeskundigen. Ik draag hen een warm hart toe.”

Hans had Petri Embregts, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, uitgenodigd om een korte lezing te geven over het belang van ervaringsdeskundigen en de meerwaarde voor een organisatie als Zuidwester.

Na de lezing ontving Hans Waardenburg dankwoorden van Leen van Winkelhof, lid van de Centrale cliëntenraad en Jan van Hassent, voorzitter van de Ondernemingsraad. Leo Schoots, voorzitter Raad van Toezicht sloot af met de woorden: “Jij was altijd enorm betrokken bij de cliënten en medewerkers. Jij zette de cliënt centraal en zag het belang van een goede samenwerking binnen de driehoek: cliënt, verwant en medewerker. Je hebt nieuwe woorden op de kaart gezet binnen Zuidwester, zoals ‘De driehoek’, maar ook ‘Mijn Plan’, Dit vind ik Ervan en Kennis & cultuurdagen. Deze nemen we met ons mee naar de toekomst. We wensen jou een waardevol leven en zinvolle invulling van je dag.”

Aansluitend kwamen de leden van het bestuursoverleg en de strategisch adviseurs naar voren om een heus afscheidslied te zingen. Het lied had een persoonlijk geschreven songtekst, speciaal geschreven voor Hans, vol met mooie en leuke herinneringen aan Zuidwester.

Afsluiting
Hans sloot zelf zijn afscheidsreceptie af met de woorden: “Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie mooie woorden. Meer dan 40 jaar geleden ben ik begonnen in deze sector, toen heette het nog ‘zwakzinnige zorg’. Ik heb sindsdien ontzettend veel mooie en bijzondere ervaringen opgedaan. In het begin van mijn loopbaan leerde ik wat waardevol was voor mijn latere werk als bestuurder, namelijk: wie de kwaliteit van zorg wil verbeteren moet beginnen bij de relatie tussen de cliënt en de medewerker. Het is nu zover dat ik ga genieten van mijn prepensioen, maar als ZZP-er blijf ik me inzetten als adviseur om het bestuur van zorgorganisaties te ondersteunen. Hier ligt mijn hart. Zuidwester bedankt, het gaat jullie goed!”


 

Deel deze pagina!
Terug naar boven